Watch
Почетна Архива МИР БОЖИЈИ-ХРИСТОС СЕ РОДИ!

МИР БОЖИЈИ-ХРИСТОС СЕ РОДИ!

БОЖИЋНА ПОСЛАНИЦА (АУДИО)

"Дjева данас Натприродног рађа, а Земља пећину приноси Неприступном. Анђели с пастирима прослављају у песмама, а мудраци са звездом путују, јер се ради нас роди Дете мало, Превечни Бог".

Значај и смисао божићног празновања, драги парохијани, састоји се у благовести да се Бог из љубави родио као човек у личности Господа Исуса Христа, да би све људе и сву творевину Своју препородио. У личности Господа Исуса Христа Син Божији је на Божић постао Син Човечији како бисмо ми, синови људски и кћери људске, у Цркви Његовој могли постати деца Божја, браћа и сестре међу собом.

Нека светлост Витлејемске пећине обасја срца наша, а песма анђела: ''Слава Богу на висинама, на земљи мир, а међу људима добра воља'' нека се поје у ове радосне дане када смо домаћини Господу своме.

Са жељом да нам свима Отац наш небесни, посредничким молитвама Пресвете Богородице, подари благословено Ново лето 2016. године спасења у коме ће се небо и земља целивати, а анђели са људима радовати, честитамо Вам  велики празник Христовог рођења сверадосним Божићним поздравом, поздравом мира, радости и љубави:

МИР БОЖЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!

 

Изградимо Цркву!

Црквени календар

Crkvenikalendar

Црквени гласник

Crkveniglasnik

Каћин посни кувар

Posnikuvar