Watch
Почетна Архива ДОВРШИМО ИЗГРАДЊУ ХРАМА СВЕТОГ СИМЕОНА МИРОТОЧИВОГ

ДОВРШИМО ИЗГРАДЊУ ХРАМА СВЕТОГ СИМЕОНА МИРОТОЧИВОГ

Милошћу Божијом у пролеће 2018. године отпочети су радови на фасади нашега храма. Протеклих месеци улаже се доста труда како би наш храм што пре заблистао свом својом лепотом. Добротом верника, парохијана и добротвора храма чија су средства исцрпљена материјалном кризом, успели смо у основи да изградимо храм који данас, иако још увек недовршен, јесте украс престонице.

Градећи храм, не заборавимо да изграђујемо себе, те стога сматрамо да је на нашим генерацијама велика одговорност да храм што пре завршимо. Не заборавимо да је црква лађа која плови према дубоким и далеким нама незнаним временима и људима. У који год век доплови, довешће и нас и показати нас нашим потомцима. Наш народ каже да блажен је човек и генерација која препозна и уграби своју прилику да подигне и угради себе, своју љубав и несебичну жртву у храм Христов и сабере себи непролазно благо на Небу.

Зато смо узели слободу да Вам се обратимо са молбом да нам у границама Ваших могућности помогнете у реализацији израде завршне фасаде храма посвећног оцу Светог Саве, творцу српске државе и родоначелнику благородне Немањићке лозе Светом Симеону Мироточивом.

Финансијска средства можете уплатити у Храму или  на жиро рачун храма

бр. 355-1057918-20 (Војвођанска банка а.д. Нови Сад - филијала Београд)

о чему можемо саставити Уговор о донацији

Имена свих дародаваца биће уписана у књигу приложника и Црква ће се за њих молити Богу на Светим Богослужењима.

Са надом да ћете  и Ви помоћи изградњу храма да заблиста у пуном благољепију како доликује оцу српског рода Светом Симеону Мироточивом желимо Вама и Вашим породицама свако добро од Господа и Његовог угодника Светог Симеона Мироточивог.

 Галерија фотографија:

{gallery}dovrsimoizgradnju2018{/gallery}

  

Фото:ФОТО-ДОКУМЕНТАЦИЈА ХРАМА; Љ. Д.

 

Изградимо Цркву!

Црквени календар

Crkvenikalendar

Црквени гласник

Crkveniglasnik

Каћин посни кувар

Posnikuvar