Watch
Почетна Архива ЧЕТВРТА НЕДЕЉА ЧАСНОГ ПОСТА – СРЕДОПОСНА

ЧЕТВРТА НЕДЕЉА ЧАСНОГ ПОСТА – СРЕДОПОСНА

Ел. пошта Штампа ПДФ
 

У четврту недељу Великог Поста, која означава средину Часног Поста, у сасвим испуњеној цркви народ је молитвено учествовао у Недељној Светој Литургији. Као и ранијих недеља, и у овој су Светој Чаши приступили, поред одраслих парохијана, и деца. Служили су свештеници цркве Св. Симеона Мироточивог.

 

 

{gallery}cetvrta{/gallery}

ТРЕЋА НЕДЕЉА ЧАСНОГ ПОСТА - КРСТОПОКЛОНА

 {gallery}treca{/gallery}

Спаси, Господе људе Своје и благослови наследство Твоје, победу над противницима дарујући и Крстом Својим чувајући многострадални род наш. (Тропар на Божанственој Литургији)

У трећој недељи Часног Поста храм Св. Симеона Мироточивог био је испуњен народом. Под куполом храма у молитви срели су се најстарији житељи наше парохије и најмлађи које доводе родитељи, али је приметно и присуство  ученика оближњих школа које доводе вероучитељ Иван Фаранов из ОШ „Јован Дучић“ и вероучитељица Ана Војиновић из ОШ „Лаза Костић“.

            Крсту Твоме клањамо се Владико и славимо васкрсење Твоје.

            У овој недељи припремили смо и први пут нашим парохијанима понудили Гласник цркве Св. Симеона. Гласник је осмишљен да пружи духовне поуке и недељне вести из живота цркве и парохије. На четири странице овога гласника моћи ћете да прочитате беседе православних светитеља, делове из житија светих, вести о изградњи храма, одговоре на најчешћа питања упућена пароху, важне чињенице из историје Цркве и нашег народа, уз информације о распореду богослужења и контаката са свештеницима.

 Слава Богу за све.

 

                                                                                                            Љ. Дугалић

 

Изградимо Цркву!

Црквени календар

Crkvenikalendar

Црквени гласник

Crkveniglasnik

Каћин посни кувар

Posnikuvar